Home Camping Omgeving Zomeractiviteiten Over ons Contact

Omgeving

Fietsen en wandelen
Fietsen en wandelen zijn erg geliefd bij de kampeerders van Old Putten. In de directe omgeving van Old Putten zijn verschillende mooie fiets- en wandelroutes uitgezet. De landgoederen Schouwenburg, Zwaluwenburg, Morren en Klarenbeek liggen vlakbij. Dat zijn bosrijke gebieden. Een bezoek aan de zandverstuiving, op ongeveer 6 kilometer afstand, is zeer de moeite waard. Dit oeroude glooiende gebied met wit zand en dennenbomen doet denken aan de ijstijd. De heide- en bosgebieden tussen 't Harde en Epe zijn ook een aanrader. Een pracht plek om neer te strijken is dan theehuis De Ossenstal met een groot terras met mooi uitzicht op bos en hei en speelgelegenheid. Zie www.ossenstal.nl.

Cultuurhistorie
Voor cultuurhistorie kan met terecht in het Middeleeuwse stadje Elburg (op 500 meter loopafstand). De oude Hanzestad is in de loop der eeuwen nagenoeg in oorspronkelijke staat bewaard gebleven en er is dan ook een keur aan monumenten en bezienswaardigheden te genieten. Er is een toren die u kunt beklimmen, een oude touwbaan, vispoort, klooster, joods museum, etc. Het VVV organiseert regelmatig rondleidingen met gidsen. Op ongeveer 20 kilometer afstand ligt de Hanzestad Zwolle. Wilt u het water op, dan is een tochtje met een Elburger botter op het Veluwemeer aan te raden. Hier kan men ook zwemmen en surfen.

Centrum Elburg
In het centrum van Elburg vindt u tal van goed voorziene winkels. Op 500m van het kampeerterrein is een Jumbo supermarkt. Op 300m is een apotheek en gezondheidscentrum. Er is koopavond op vrijdag en een gezellige markt op dinsdagochtend. Tijdens het hoogseizoen worden door het VVV en de musea allerlei activiteiten in het stadje en concerten in de St. Nicolaaskerk georganiseerd. Elburg beschikt over meerdere restaurants, gezellige terrasjes, snackbars, afhaal-pizzeria's, etc. De VVV van Elburg -gevestigd in het oude Agnietenklooster- brengt u graag op de hoogte.

Paardenliefhebbers
Voor de paardenliefhebbers is Manege Belvédère een gezellige manege gesitueerd in het mooie buitengebied van Nunspeet. De manege grenst direct aan het bos. Van hieruit kunt u prachtige buitenritten maken door de afwisselende bossen, uitgestrekte heidevelden en zandverstuivingen. U kunt er terecht voor rijlessen, buitenritten, ponykampjes. De sfeer is er prettig, persoonlijk en kindvriendelijk. Adres: Manege Belvédère, Belvédèrelaan 24, Nunspeet, welkom@manegebelvedere.nl, tel. 0341-254435 of 06-54 99 54 36.

Fietsenhuur
Op landgoed Old Putten kunt u een fiets huren. Dit zijn Gazelle-fietsen met 7 versnellingen. Voor tarieven, zie www.oldputten.nl/tarieven. Kinderzitjes zijn ook te huur. Reserveren is mogelijk.

Planten en kruiden
Liefhebbers van planten, kruiden en alternatieve geneeswijzen kunnen hun hart ophalen in de (gratis te bezoeken) tuinen van Dr. Vogel op het nabijgelegen landgoed Zwaluwenburg.

Pretparken e.d.
Voor een actieve dag kan men terecht bij:


copyright © 2006 - 2024 Camping Landgoed Old Putten